خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

سه شنبه، 09 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

لزوم هدفگذاری ایران در حوزه‌های کلیدی هوش مصنوعی - تسنیم

تسنیم | اجتماعی و حوادث | سه شنبه، 09 اردیبهشت 1404 - 13:12
معاون علوم دانشگاه آزاد گفت: کشور ما قادر نیست در تمام عرصه های هوش مصنوعی به رقابت بپردازد. بنابراین باید با در نظر گرفتن مزیت های نسبی و نیازهای ملی، حوزه های کلیدی را هدف گذاری کنیم.
هوش،مصنوعي،اكبري،فناوري،سياستگذاري،آزاد،حوزه،دانشگاه،ملي،كشو ...

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، دکتر محمدعلی اکبری، معاون علوم، مهندسی و کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی، در دومین همایش ملی هوش مصنوعی و اینترنت اشیا که نهم اردیبهشت‌ماه و هم‌زمان با روز نخست نمایشگاه اینوتکس 2025 در منطقه بین‌المللی نوآوری ایران برگزار شد، با تأکید بر ضرورت سیاستگذاری منسجم در حوزه هوش مصنوعی گفت: ما در کشور با نوعی ذوق‌زدگی در مواجهه با هوش مصنوعی روبه‌رو هستیم که هرچند نشانه‌ای از توجه به این حوزه است، اما در نبود چارچوب‌های دقیق، می‌تواند چالش‌برانگیز باشد.
وی در ادامه با تسلیت حادثه اخیر در بندرعباس و آرزوی سلامتی برای مجروحان، خاطرنشان کرد: پیش‌بینی آینده پنج ساله فناوری هوش مصنوعی در جهان ممکن نیست؛ نکته مهم آن است که ما چگونه باید این پدیده را مدیریت و هدایت کنیم.
اکبری با اشاره به اهمیت انتخاب حوزه‌های راهبردی گفت: کشور ما قادر نیست در تمامی عرصه‌های هوش مصنوعی به رقابت بپردازد.
بنابراین باید با در نظر گرفتن مزیت‌های نسبی و نیازهای ملی، حوزه‌های کلیدی را هدف‌گذاری کنیم.
وی تشکیل یک نهاد قدرتمند و متمرکز را گام مهمی برای عبور از پراکندگی در تصمیم‌گیری‌های مرتبط با هوش مصنوعی دانست و گفت: امید داریم سازمان ملی هوش مصنوعی بتواند نقش راهبردی خود را ایفا کند و مانع از موازی‌کاری شود.
دانشگاه آزاد نیز سیاستگذاری در این حوزه را با جدیت در دستور کار قرار خواهد داد.
معاون دانشگاه آزاد اسلامی همچنین خواستار شکل‌گیری «کارگروه‌های تخصصی سیاستگذاری» با مشارکت نهادهای حاکمیتی، دانشگاه‌ها و صنعت شد و تأکید کرد: «همان‌طور که کشورهای پیشرفته نظیر ایالات متحده و اتحادیه اروپا چارچوب‌های حقوقی و اخلاقی روشنی برای هوش مصنوعی تعریف کرده‌اند، ما نیز باید قواعد دقیق‌تری برای این فناوری داشته باشیم.
اکبری رابطه میان هوش مصنوعی و حوزه‌هایی همچون علوم انسانی، اخلاق و اقتصاد را نیازمند تعریف شفاف دانست و گفت: فناوری نباید بدون ضابطه بر زندگی انسان‌ها سایه بیفکند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به تجربه توسعه فناوری نانو در کشور، هشدار داد: اگر در مسیر هوش مصنوعی بی‌برنامه حرکت کنیم، نه تنها فرصت‌ها از دست خواهد رفت، بلکه منابع ارزشمند نیز به هدر خواهد رفت.
اکبری در پایان از برگزاری همایش‌های علمی در این سطح استقبال کرد و آن را گامی مؤثر در جهت تعامل سازنده دانشگاه‌ها و نهادهای علمی در توسعه فناوری‌های نوین توصیف کرد.
انتهای پیام/