خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

سه شنبه، 09 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

لاریجانی: ایران در حوزه‌های علمی و فناوری در اوج پیشرفت است - تسنیم

تسنیم | استان‌ها | سه شنبه، 09 اردیبهشت 1404 - 13:30
رئیس پژوهشگاه دانش های بنیادی گفت: پس از گذشت بیش از چهار دهه، جمهوری اسلامی ایران توانسته به پیشرفته ترین و قدرتمندترین کشور در جهان اسلام تبدیل شود؛ به ویژه در حوزه هایی همچون فناوری هسته ای در بین کشورهای اسلامی در اوج قرار دارد.
اسلامي،جمهوري،علوم،ايران،قرار،لاريجاني،مدني،فناوري،پايه،انسا ...

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قم، محمدجواد لاریجانی امروز طی سخنانی در سلسله نشست‌های سه‌شنبه‌های علوم انسانی اسلامی که در مؤسسه امام خمینی (ره) برگزار شد، اظهار کرد: مؤسسه امام خمینی یکی از کانون‌های رویش انقلاب اسلامی به‌شمار می‌رود و نقش مهمی در تبیین و تعمیق مبانی آن و همچنین علوم انسانی اسلامی ایفا کرده است.
رئیس پژوهشگاه دانش‌های بنیادی با انتقاد از نبود درک صحیح از ماهیت جمهوری اسلامی در برخی سطوح مدیریتی کشور گفت: یکی از چالش‌های جدی آن است که برخی از مسئولان شناخت دقیقی از جمهوری اسلامی ندارند؛ در حالی‌که جمهوری اسلامی نظمی مدنی مبتنی بر عقلانیتی برگرفته از سیره اهل‌بیت (ع) است.
تحلیلگر مسائل سیاسی ادامه داد: ساختار جمهوری اسلامی بر پایه دموکراسی توأم با یک نظم مدنی استوار بوده و عقلانیت آن منبعث از سیره اهل بیت علیهم السلام است ضمن اینکه این نوع از دموکراسی از منظر کارآمدی مورد توجیه قرار می‌گیرد.
لاریجانی گفت: پس از گذشت بیش از چهار دهه، جمهوری اسلامی ایران توانسته به پیشرفته‌ترین و قدرتمندترین کشور در جهان اسلام تبدیل شود؛ به‌ویژه در حوزه‌هایی همچون فناوری هسته‌ای در بین کشورهای اسلامی در اوج قرار دارد.
وی تصریح کرد: پیشرفت ایران در فناوری هسته‌ای از مرحله شکافت فراتر رفته و در علوم پایه نیز دستاوردهای چشم‌گیری داشته‌ایم؛ به‌گونه‌ای که حتی در زمینه‌هایی مانند رصدخانه‌ها و چه بسا حوزه‌های نظامی، فناوری و علمی با تجهیزات پیشرفته، در سطح کشورهای اسلامی در اوج قرار داریم.
لاریجانی با تأکید بر جایگاه جمهوری اسلامی در عرصه جهانی عنوان کرد: جمهوری اسلامی ایران از حیث قدرت و نفوذ در جهان اسلام، از مغرب تا مشرق، در جایگاه ممتازی قرار دارد و نظم مدنی اسلامی آن، الگوی نوینی از حکمرانی بر پایه مبانی اسلامی ارائه کرده است.
رئیس پژوهشگاه دانش‌های بنیادی با اشاره به میراث علمی ایران اسلامی افزود: فارابی از نخستین دانشمندانی بود که علم را به‌صورت توصیفی نظام‌مند کرد و نمونه‌هایی از این دست اندیشمندان در تاریخ ایران فراوان است؛ کسانی که در علوم مختلف تبحر داشتند و برخی از آنان به‌عنوان بنیان‌گذاران شاخه‌هایی از علوم شناخته می‌شوند.
تحلیلگر مسائل سیاسی در پایان گفت: نگاه علمی بشر امروز شامل شاخه‌های مختلف علوم طبیعی و انسانی است و این نگرش نیز در طول زمان و در بستر تحولات نظری دچار تغییر و تکامل شده است.
انتهای پیام/