خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

سه شنبه، 09 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

استان زنجان عقب ماندگی تاریخی در تاسیس پارک علم و فناوری داشته است

مهر | استان‌ها | سه شنبه، 09 اردیبهشت 1404 - 14:12
زنجان-معاون فناوری و نوآوری وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: استان زنجان یک عقب ماندگی تاریخی در تاسیس پارک علم و فناوری داشته و تاسیس پارک در آن با موانع زیادی رو به رو بوده است.
فناوري،علم،پارك،استان،توسعه،زنجان،تأسيس،مراكز،خصوصي،فناورانه ...

به گزارش خبرنگار مهر، محمدنبی شهیکی ظهر چهارشنبه در جلسه ستاد توسعه اقتصاد دانش بنیان استان زنجان و همچنین آئین تکریم و معارفه رئیس پارک علم و فناوری استان، با بیان اینکه استان زنجان یک عقب ماندگی تاریخی در تأسیس پارک علم و فناوری داشته و تأسیس پارک در آن با موانع زیادی رو به رو بوده است، گفت: بخش خصوصی در این استان چند گام از پارک علم و فناوری جلوتر است که نقش مهمی در توسعه فعالیت‌های فناورانه دارد.
وی با بیان در دوران جدید به دنبال تأسیس پردیس‌های فناوری جدید نیستیم بلکه دغدغه ما این است که پردیس‌های فعلی با صنعت گره بخورد، گفت: با تغییر تابلو و تأسیس نهادهای جدید، توسعه فناوری شکل نمی‌گیرد و نباید منابع محدود را صرف نهادسازی کنیم.
معاون فناوری و نوآوری وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: توسعه فناوری صرفاً با ایجاد نهادهای جدید یا تغییر تابلوها ممکن نیست و منابع محدود نباید صرف نهادسازی‌های موازی شود.
شهیکی افزود: زیست‌بوم فناوری کشور نیازمند تغییر در مدل و رویکردهاست و باید از فضای خیال‌پردازی فاصله گرفت و نگاه واقع‌بینانه‌تری به اجرای فناوری داشت، چراکه عرصه عمل، شکننده و حساس است.
وی با اشاره به افزایش پنج برابری سرمایه پایه صندوق پژوهش و فناوری استان زنجان در سال ۱۴۰۴، افزود: نقش دانشگاه‌ها و مراکز علمی در ترکیب سهام این صندوق تقویت شود.
معاون فناوری و نوآوری وزیر علوم، تحقیقات و فناوری از فعالیت ۵۹ پارک علم و فناوری در کشور خبر داد و گفت: ۲۴ هزار و ۷۰۰ واحد فناور و دانش بنیان در این پارک‌ها مستقر هستند که این مراکز باید در یک زنجیره منسجم فعالیت کنند، چراکه در صورت نبود انسجام، خروجی مؤثری از این مراکز حاصل نمی‌شود.
شهیکی افزود: تجربه موفق کشورها نشان داده که مشارکت فعالانه بخش خصوصی در توسعه پارک‌های علم و فناوری، یک عنصر تعیین‌کننده است.
وی لزوم بهره گیری از ظرفیت بخش خصوص در توسعه فعالیت‌های فناورانه را مورد تاکید قرار داد و گفت: بر اساس تجربه موفقیت پارک‌های علم و فناوری به استفاده از ظرفیت بخش خصوصی گره خورده است.
در این مراسم از خدمات دو ساله عباسعلی زمانی در پارک علم و فناوری استان زنجان قدردانی و احسان خواصی به عنوان رئیس جدید این مجموعه معرفی شد.