پیگیری پیش نویس قانون هوش مصنوعی در کمیسیون صنایع مجلس
رییس مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی گفت: در شرایط حاضر مطمئناً بروکراسی سنتی نمیتواند تحولات نوآورانه را راهبری کند و باید این فرهنگ را عوض کنیم.

باشگاه خبرنگاران جوان - بابک رییس مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی در افتتاحیه فروم حکمرانی و قانونگذاری اینوتکس برگزاری این رویداد با به همنت مرکز نوآوری و خانه خلاق قوه مقننه دانست و گفت: مرکز نوآوری، سفیر نوآوری در مجلس است تا نوآوری را به فضای حکمرانی وارد کند و در این راستا بیش از ۸۰ رویداد توسط مرکز نوآوری و خانه خلاق مجلس شورای اسلامی برگزار شده است تا از ظرفیت نوآوری و فناوری به طور حداکثری در فضای قانون گذاری و حکمرانی کشور نهایت استفاده را ببریم.
وی با اشاره به تحولات فناورانه در دنیا به واسطه ظهور فناوری هابی، چون هوش مصنوعی و اینترنت اشیا اظهار کرد: این فناوریها فضای جوامع را به سمتی برده که همه مسائل تقریبا دانش بنیان و مبتنی بر و فناوری و نوآوری شده است و در این میان نقش حکمرانی، تحول جامعه به سمت نوآوری و فناوری است؛ چرا که اگر حکمرانی بخواهد موفق شود حتماً باید جهت گیریهایش به سمت دانش بنیان شدن باشد.
در این راستا اگر مجموعههایی، چون در معاونت علمی ریاست جمهوری در قالب اینوتکس و مرکز نوآوری قوه مقننه در این حوزه وارد میشود، به دلیل آن است درکی است که از شرایط حکمرانی در جوامع امروزی دارند.
نگاهداری با تاکید بر اینکه در شرایط فعلی حرکت به سمت نوآوری و فناوری یک الزام است نه انتخاب، خاطر نشان کرد: در این مسیر نیز باید هر مانعی که وجود دارد باید از مسیر برداریم وگرنه نمیتوانیم حکمرانی موفقی در شرایط فعلی داشته باشیم.
مرکز پژوهشهای مجلس نیز شاید بزرگترین مرکز پژوهشی و اندیشکده حکمرانی در کشور وسط این میدان ایستاده تا با ایجاد هم افزایی، کنه به سمت بهینه سازی حکمرانی و قانون گذاری در کشور جلو به پیش برود.
رییس مرکز پژوهشهای مجلس با بیان اینکه تحقق این امر اضلاعی دارد این اضلاع را شامل «صاحبان دانش»، «دانشگاه ها» و» «صاحبان راه حلهای خلاق و فناورانه» دانست و ادامه داد: ما از یک سو با نمایندگان مجلس و نظام حکمرانی که صاحبان مسئله هستند و از سوی دیگر با دانشگاهها به عنوان صاحبان دانش ارتباط داریم و قادریم ظرفیت این ضلع را دور هم جمع کنیم تا مفهوم واقعی زیست بوم نوآوری ایجاد شود.
وی هدف اصلی بخش حکمرانی با حل مسألهای از مسایل کشور عنوان کرد و افزود: از این رو اگر قانونی وضع و سیاستی را تصویب میکنیم ولی مسئلهای از کشور را حل نکند، ما به مقصود نهایی خود نخواهیم رسید.
ضمن آنکه باید توجه کنیم که مسائل جامعه امروزی، پیچیده شده و ابعاد مختلف پیدا کرده است و بدون نوآوری و خلاقیت توان حل آن را نداریم و در این مسیر هر مانعی که وجود دارد باید کمک کنیم تا این موانع مرتفع شود.
اگر فرهنگ سازمانی ما اجازه نوآوری نمیدهد باید به سمت اثبات فناوری به پیش برویم.
نگاهداری با تاکید بر اینکه در شرایط حاضر مطمئناً بروکراسی سنتی نمیتواند تحولات نوآورانه را راهبری کند و حتما نیاز به حضور بخش خصوصی، اندیشکدهها و شرکتهای دانش بنیان در این عرصه داریم یادآور شد: ما باید این مسیر را باز کنیم و حتی اگر مقاومت در آن باشد، باید این فرهنگ را عوض کنیم.
وی با تاکید بر ضرورت تقویت بخش خصوصی گفت: اگر مخالفینی در مجموعه مدیریتی در راه توسعه نوآوری و فناوری و ارتفاع شفافیت وجود دارد، باید در کنار نوآوران بایستیم ما باید کنار شفافیت و فناوری بایستیم تا بتوانیم سمت حکمرانی نوآورانه را به سمت حکمرانی دانش بنیان پیش سوق دهیم.
رییس پژوهشهای مجلس شورای اسلامی ادامه داد: ما در مرکز پژوهشها با تمام توان در این ۴ سال تلاش کردیم که این مسیر را از طریق ایجاد ارتباطات گسترده باز کنیم.
وی با اشاره به اقدامات مرکز پژوهشهای مجلس در زمینه تدوین و تهیه طرح قانون هوش مصنوعی گفت: پیش نویس این قانون که در حال حاضر در کمیسیون صنایع پیگیری است، ما با همکاری نمایندگان مجلس تدوین کردیم و امیدواریم که با تصویب آن بسیاری نیازهای حکمرانی در زمبنه دسترسی به بانکهای دادههای بزرگ و شفاف هموار شود.
نگاهداری خاطر نشان کرد: ما مطالعاتی را در مرکز پژوهشها در قالب همآفرینی «تصویر ایران آینده» در دستور کار داریم؛ چرا که یکی از الزامات نوسازی در حکمرانی، آینده ایران است.
برای ساختن یک آینده روشن، بدون تحول از حکمرانی سنتی به حکمرانی نوین مطمئناً در آینده موفق نخواهیم بود و ما در مجلس تلاش میکنیم تا مجلس سنتی را به سمت مجلس نوین سوق دهیم.
وی ایجاد موسسه افکار سنجی ملت را در راستای ایجاد رویکرد تحول از مجلس سنتی به سمت مجلس نوین ذکر کرد و گفت: با مذاکراتی که به ریاست مجلس داشتیم و با تلاشی که این عزیزان در این ۴ سال انجام دادند، نگاه خوبی به مراکز مجلس مانند موسسه افکار سنجی و ...
وجود دارد و قرار است این مراکز به طور مستقل ذیل مجلس فعال شوند.