خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

سه شنبه، 09 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

جذب و به‌کارگیری اتباع غیرمجاز در رستوران‌ها و داروخانه‌ها ممنوع

اعتماد | همه | سه شنبه، 09 اردیبهشت 1404 - 14:58
​استخدام و به‌کارگیری اتباع خارجی بدون پروانه کار در مشاغل حوزه سلامت نظیر مواد غذایی و رستوران‌ها ممنوع اعلام شد.
اتباع،پروانه،غيرمجاز،خارجي،اشتغال،اجتماعي،بيگانه،استان،قانون ...

جذب و به‌کارگیری اتباع غیرمجاز در رستوران‌ها و داروخانه‌ها ممنوع
​استخدام و به‌کارگیری اتباع خارجی بدون پروانه کار در مشاغل حوزه سلامت نظیر مواد غذایی و رستوران‌ها ممنوع اعلام شد.
کد خبر: 710606 | ۱۴۰۴/۰۲/۰۹ ۱۴:۵۶:۰۳
طبق قانون ورود اتباع بیگانه به صورت غیرمجاز جرم محسوب شده و هرگونه جذب و به‌کارگیری اتباع غیرمجاز در هر شغل و صنفی ممنوع است.
مطابق ماده ۱۲۰ قانون کار، اتباع بیگانه نمی‌توانند در ایران مشغول به کار شوند مگر آن که دارای روادید ورود با حق کار مشخص باشند و مطابق قوانین و آیین‌نامه‌های مربوطه، پروانه کار دریافت دارند.
هرگونه فعالیت اتباع خارجی غیر مجاز تخلف محسوب می‌شود و چنانچه بخواهند در استان فعالیت کنند باید مجوزهای لازم را دریافت کنند.ماده ۱۸۱ قانون کار نیز صراحتا اعلام کرده کارفرمایانی که اتباع بیگانه را که فاقد پروانه کار هستند و یا مدت اعتبار پروانه کارشان منقضی شده است به کار گمارند و یا اتباع بیگانه را در کاری غیر از آن چه در پروانه کار آنها قید شده است، بپذیرند و یا در مواردی که رابطه استخدامی تبعه بیگانه با کارفرما قطع می‌گردد باید مراتب را به وزارت‌کار و امور اجتماعی اعلام کنند،در غیر این صورت با توجه به شرایط و امکانات خاطی و مراتب جرم به مجازات حبس از ۹۱ روز تا ۱۸۰ روز محکوم خواهند شد.
در همین راستا بر اساس اعلام معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرایم دادگستری استان تهران، جذب و به‌کارگیری اتباع خارجی بدون پروانه کار در مشاغل حوزه سلامت از قبیل مواد غذایی و بهداشت و درمان، رستوران‌،آشپزخانه،‌درمانگاه و داروخانه ممنوع است.
به همین منظور با کارفرمایانی که اتباع غیرمجازی که تحت عنوان کارگر در مراکز عرضه غذا و نوشیدنی، رستوران‌ها و اغذیه فروشی‌ها به کار گرفته شوند برخورد قانونی صورت می‌گیرد.
برابر گزارش‌ها کمتر از ۵ درصد اشتغال کشور در اختیار اتباع و نیروی کار خارجی است.در حال حاضر وزارت کار ساماندهی نیروهای کار مجاز را در اولویت قرار داده و به موازات آن رصد و مقابله با اشتغال غیرمجاز اتباع بیگانه نیز در دستور کار این وزارتخانه است.
از نگاه کارشناسان، ساماندهی اتباع بیگانه و نظارت بر حضور آنها یکی از اولویت‌های مهم در حفظ امنیت و توسعه پایدار اجتماعی به شمار می‌رود.
بهزاد سام دلیری ـ مدیرکل تعاون،کار و رفاه اجتماعی استان تهران ضمن اشاره به مشکلاتی که اخیرا اتباع غیر مجاز برای استان به وجود آورده‌اند،می‌گوید:تبعات بهداشتی، اجتماعی، امنیتی تنها در شرایطی است که اتباع غیر مجاز به دلیل نبودن نظارت در سطح استان ایجاد کرده‌اند و چنانچه می‌خواهند در استان فعالیت کنند باید مجوزهای لازم را دریافت کنند.
جذب و به‌کارگیری اتباع غیرمجاز در رستوران‌ها و داروخانه‌ها ممنوع!
او با بیان اینکه شهرداری‌ها تحت هیچ عنوان حق بکارگیری اتباع غیر مجاز را ندارند و در صورت مشاهده با جریمه های سنگین مواجه خواهند شد، بر لزوم بکارگیری نیروهای بومی تاکید کرده و معتقد است: اولویت فرصت های شغلی با جوانان و نیروی های بومی است و اگر مجموعه‌ها در هر شرایطی کمبود نیرو دارند با ادارات تعاون، کار و رفاه اجتماعی مکاتبه و موارد مورد نیاز را اعلام کنند.
چندی قبل اداره کل اشتغال اتباع خارجی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی طی بخشنامه‌ای میزان جدید مبلغ جریمه کارفرمایان متخلفی که از خدمات اتباع خارجی غیرمجاز و فاقد پروانه کار استفاده می‌کنند را جهت اجرا به ادارات کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان‌ها ابلاغ کرد.
کارفرمایان استفاده کننده از خدمات اتباع خارجی فاقد پروانه کار بابت هر روز اشتغال غیرمجاز معادل ۵ برابر حداقل دستمزد روزانه به مبلغ یک میلیون و ۷۳۱ هزار و ۸۲۵ تومان جریمه خواهند شد که در صورت تکرار تخلف این میزان ۲ برابر خواهد شد.
پیش از این محمدصادق معتمدیان- استاندار تهران نسبت به اصنافی که از اتباع غیرمجاز استفاده می‌کند هشدار داده و گفته بود: طبق قانون اقدامات بازدارنده برای اصناف و مراکزی که اتباع غیرمجاز استفاده می‌کنند را به کار گرفته‌ایم.
وی از پلمپ این مراکز طبق قانون خبر داده و گفته بود: در زمینه اسکان و اشتغال غیرقانونی اتباع غیرمجاز به طور حتم از ظرفیت‌های قانونی استفاده کرده و با متخلفان برخورد قانونی خواهیم کرد.
در حال حاضر کارفرمایان می‌توانند با مراجعه به سامانه جامع اشتغال اتباع خارجی، نسبت به استعلام و درخواست پروانه کار برای نیروهای خارجی مورد نیاز خود اقدام کنند.
به گزارش ایسنا، مساله ساماندهی اتباع خارجی و اشتغال آنها فراتر از حوزه اختیارات و وظایف وزارت کار است و باید در هماهنگی و تعامل با دستگاه‌های مختلفی از جمله وزارت کشور، سازمان ملی مهاجرت، دستگاه‌های امنیتی و انتظامی و سایر دستگاه‌ها پیگیری شود.مطابق قانون کار اتباع بیگانه‌ای که فاقد پروانه کار، پروانه کار موقت یا کارت کار موقت باشند، اجازه اشتغال در کشور را ندارند و در صورت اشتغال و بکارگیری، کارفرمای آنها متخلف شناخته و مشمول جریمه خواهد شد.