گزارش نهادها درباره ارتباط دانشگاه و صنعت به ستاد علم کشور
دبیر ستاد علم و فناوری شورای عالی انقلاب فرهنگی از الزام نهادها و دستگاه های متولی برای گزارش دهی به این ستاد درباره اقداماتشان در حوزه ارتباط دانشگاه و صنعت شدند.

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری تسنیم، علی باقر طاهرینیا، دبیر ستاد علم و فناوری شورای عالی انقلاب فرهنگی، در حاشیه جلسه این ستاد در جمع خبرنگاران با اشاره به برگزاری دویست و بیست و هفتمین جلسه ستاد علم و فناوری شورای عالی انقلاب فرهنگی اظهار داشت: در دوره جدید جلسات شورای ستاد علم و فناوری قرار است دو دسته گزارش بررسی میشود.
بناست بخش ابتدایی و آغازین جلسات به گزارشهای خبری که ناظر به دستاوردهای علم و فناوری و پیشرفتهای کشور در این حوزه است، اختصاص یابد و بخش بعدی به گزارشهای علم و فناوری دنیا و سیاستهای روی میز کشور اختصاص پیدا کند.
وی افزود: در این بخش بر اساس ماموریتی که شورایعالی انقلاب فرهنگی و به طور خاص ستاد علم و فناوری این شورا دارد، بنا داریم در سطح راهبری و نظارت، گزارشهای اجرایی را از دستگاههای ذیربط بخواهیم و متناسب با مصوبات و اسنادی که پیش از این تصویب شده و طی آن تکالیفی برای دستگاهها مشخص شده است، گزارشهای پیشرفت کارها را اخذ کنیم تا اعضای ستاد در جریان قرار بگیرند و اگر نیاز به کمک و یا رفع مشکل در این بخش باشد، مصوبه یا تصمیم جدیدی اتخاذ شود.
طاهری نیا افزود: در این بخش یک کار تعاملی با دستگاههای اجرایی خواهیم داشت.
وی با اشاره به اینکه در جلسه امروز گزارشی از وزارت علوم در خصوص عملکرد این وزارتخانه درباره ارتباط دانشگاه با جامعه و صنعت داشتیم، یاداور شد: یکی از مسائل مهم دانشگاهها و انتظارات درست از نظام دانشگاهی ما علاوه بر جایگاه دانشگاه به عنوان نهاد علم، انتظار کمک به حل مسائل جامعه است.
در همین راستا این گزارش از سوی وزارت علوم تحقیقات و فناوری ارائه شد.
اعضای ستاد با توجه به اهمیت موضوع درخواست داشتند این بحث ادامه پیدا کند و دستگاههای دیگر از جمله معاونت علم و فناوری ریاست جمهوری و سایر دستگاهها نیز گزارشهای مشابه خود در این زمینه را به ستاد ارائه دهند تا نهایتا به یک جمعبندی در راستای تصویرسازی از جایگاه دانشگاه به عنوان مرجع حل مسائل جامعه از پایگاه علم و فناوری دست یابیم.
وی گفت: بحث ارتباط دانشگاه با صنعت و جامعه در قالب گزارشهای بخشی با حضور ذینفعان دیگر در جلسات ستاد ادامه پیدا خواهد کرد تا نهایتا به تصمیمسازیهای ناظر به تنظیمگری بین بخشهای مختلف در راستای استفاده از فناوری علم و فناوری برای حل مسائل کشور بپردازیم.
طاهری نیا درباره گزارش ارائه شده از سوی وزارت علوم نیز گفت: گزارش وزارت علوم در بخش تعداد قراردادهای پژوهشی ارتباط با صنعت و حجم مبالغی که از قبل این قراردادها وارد دانشگاه میشود گزارش خوب و امیدوار کنندهای بود که نسبت به گذشته رشد خوبی را نشان می داد.البته نگاه ستاد واقعبینانه است و هم به دستاوردها توجه دارد و هم به افقهای پیش رو البته بر اساس همین افقهای پیش رو، اعضا ملاحظاتی داشتند که در جلسه مطرح شد.
وی درباره موضوع روزآمدسازی نقشه و هماهنگی این موضوع با محورهای قابل بررسی در ستاد علم و فناوری نیز گفت: موضوع روزآمدسازی نقشه جامعه علمی کشور که در دست انجام است به تجارب قبلی توجه دارد لذا اگر در سنوات گذشته موانعی در این زمینه وجود داشته با سیاستگذاری جدید و تدوین نسخه جدید نقشه جامع برطرف خواهد شد.
وی گفت: تا وقتی نسخه جدید تهیه، تدوین و تصویب شود، نقشه جامعه علمی فعلی ملاک عمل است و مبنای راهبری کارهاست که ان شالله در روزامد سازی ایراداتش برطرف خواهد شد.
مجموعه دستاندرکاران نقشه از خبرگی، دانش و تجربه لازم برخوردارند و بنا دارند، یک نگاه روزآمد و اثربخش به نسخه جدید نقشه جامعه علمی کشور داشته باشند.
انتهای پیام/