خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

سه شنبه، 09 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

هیئت سازمان ملل متحد ارتباط امارات با سلاح‌های توقیف شده در دارفور را بررسی می‌کند

باشگاه خبرنگاران | بین‌الملل | سه شنبه، 09 اردیبهشت 1404 - 15:18
طبق گزارش رویترز سازمان ملل تحقیقاتی درباره انتقال مهمات بلغارستان به شبه‌نظامیان سودان از طریق امارات آغاز کرده است.
سودان،امارات،پشتيباني،سريع،ملل،سازمان،بلغارستان،رويترز،هيئت،صادر

باشگاه خبرنگاران جوان؛ اعظم پورکند - یک هیئت کارشناسی سازمان ملل متخصص نظارت بر تحریم‌های سودان، در حال بررسی چگونگی انتقال خمپاره‌های صادراتی بلغارستان به امارات به کاروان تدارکاتی نیرو‌های پشتیبانی سریع (RSF) سودان است.
این اطلاعات از طریق نامه‌ای که رویترز به آن دست یافته، فاش شده است.
خمپاره‌های ۸۱ میلی‌متری توقیف شده از کاروان نیرو‌های پشتیبانی سریع در نوامبر ۲۰۲۳ در دارفور شمالی سودان، دارای شماره سریال یکسان با محموله‌ای هستند که بلغارستان طبق اسناد در سال ۲۰۱۹ به امارات صادر کرده بود.
شماره سریال در تصاویر و ویدیو‌های منتشر شده توسط شبه‌نظامیان حامی دولت پس از توقیف محموله قابل مشاهده بود.
بلغارستان در نامه‌ای به سازمان ملل (۱۹ دسامبر) تأیید کرد که این مهمات را در سال ۲۰۱۹ به ارتش امارات تحویل داده، اما مجوزی برای صادرات مجدد به سودان صادر نکرده است.
امارات با استناد به گزارش سالانه هیئت کارشناسی سازمان ملل (آوریل ۲۰۲۴)، ادعا‌های حمایت تسلیحاتی از نیرو‌های پشتیبانی سریع را رد کرده و بر نقش صلح‌آمیز خود در سودان تأکید کرد.
وزارت خارجه بلغارستان به رویترز گفت: «هیچ مجوزی برای صادرات تسلیحات به سودان صادر نشده است.»
سازمان ملل تاکنون از اظهار نظر خودداری کرده است.
نامه‌های مبادله شده بین امارات و هیئت سازمان ملل نشان می‌دهد که مقامات اماراتی از ارائه مدارک مربوط به ۱۵ پرواز از فرودگاه‌های این کشور به چاد (آنجاراس و انجمنا) خودداری کرده‌اند.
امارات تنها جزئیات ۲۲ تُن محموله غیرنظامی (غذا، دارو و خودرو) در ۳ پرواز را ارائه داده که نیمی از ظرفیت هواپیما‌های باری IL-۷۶ بوده است.
جنگ در سودان تاکنون ده‌ها هزار کشته و میلیون‌ها آواره برجای گذاشته است.
آمریکا در سال ۲۰۲۳ اقدامات نیرو‌های پشتیبانی سریع را «نسل‌کشی» اعلام کرد.
سودان اخیراً در دیوان بین‌المللی دادگستری علیه امارات به اتهام نقض کنوانسیون نسل‌کشی از طریق تسلیح نیرو‌های پشتیبانی سریع شکایت کرده است.
این تحقیقات می‌تواند پیوند‌های احتمالی بین امارات و شبه‌نظامیان نیرو‌های پشتیبانی سریع را در جنگ داخلی سودان آشکار کند، درحالی که امارات به‌طور رسمی هرگونه حمایت تسلیحاتی را رد می‌کند.
منبع: رویترز