خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

سه شنبه، 09 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

۴۰ میلیارد شی تا ۲۰۳۲ به اینترنت متصل می شوند

مهر | دانش و فناوری | سه شنبه، 09 اردیبهشت 1404 - 15:18
رئیس انجمن ملی هوش مصنوعی ایران گفت: تعداد اشیا متصل به یکدیگر تا ۲۰۳۲ به ۴۰ میلیارد شی می رسد یعنی به ازای هر فرد چهار دستگاه متصل وجود خواهد داشت.
هوش،مصنوعي،اينترنت،اشيا،اشاره،زاهدي،انجمن،حوزه،ملي،متصل،تحلي ...

به گزارش خبرنگار مهر، محمدهادی زاهدی امروز در کنفرانس ملی هوش مصنوعی در اینوتکس ۲۰۲۵ به بررسی موضوع روندهای جهانی و تحلیل آینده هوش مصنوعی و اینترنت اشیا بود، پرداخت و گفت: هوش مصنوعی واقع‌گرایانه باید مبتنی بر درک فرآیندها و داده‌های عملیاتی باشد.
بسیاری از سازمان‌ها هنگامی که به دنبال استقرار هوش مصنوعی در سیستم‌های خود هستند، هوشمندسازی فرایندها و کسب‌وکارها را نادیده می‌گیرند و تنها به فکر ایجاد یک دستیار هوش مصنوعی می‌افتند.
تا زمانی که فرایندها هوشمند نشود، استفاده از هوش مصنوعی در این شرایط ممکن است یک سازمان را در مسیر اشتباه قرار دهد.
وی به گزارشی از سلونیس (یک شرکت پیشرو در زمینه فرآیندکاوی و سیستم های مدیریت عملکرد) اشاره کرد و ابراز کرد: در نظرسنجی و گزارش این شرکت ۸۹ درصد از رهبران کسب‌وکار معتقد بودند که هوش مصنوعی باید فرایندهای کسب‌وکار را درک کند تا نتایج مؤثری به دست آید.
۸۱ درصد از شرکت‌هایی که در این نظرسنجی شرکت کرده بودند بر این باور بودند که در ۱۲ ماه آینده از هوش مصنوعی برای بهبود فرآیندهای خود استفاده خواهند کرد و ۷۴ درصد شرکت ها اعلام کردند بودجه هوش مصنوعی خود را افزایش داده‌اند.
به اعتقاد زاهدی، ادغام نرم‌افزارهای شبیه‌سازی و دوقلوهای دیجیتال به سمت ایجاد سیستم‌های هوشمند یکپارچه حرکت می‌کند که مرز بین طراحی و عملیات واقعی را از بین می‌برد.
این ادغام همچنین شرایطی را برای استفاده از داده‌های شبیه‌سازی برای آموزش مدل‌های هوش مصنوعی فراهم می‌کند.
جهش بزرگ اینترنت اشیا در ۲۰۲۵
او همچنین به تصویب قانون تاب‌آوری سایبری اتحادیه اروپا و الزامات شدید امنیتی برای دستگاه‌های متصل اشاره کرد و گفت: این روند نشان‌دهنده جهش بزرگ اینترنت اشیا در سال ۲۰۲۵ خواهد بود.
زاهدی با اشاره به کاهش هزاران شغل در شرکت زیمنس در بخش اتوماسیون کارخانه‌ها،گفت: این روند نشان دهنده جایگزینی نیروی کار با سیستم‌های مبتنی بر اینترنت اشیا و هوش مصنوعی است و این روند در سال ۲۰۲۵ شتاب بیشتری می‌گیرد.
در ادامه، رییس انجمن ملی هوش مصنوعی ایران به رشد شبکه‌های غیرمتمرکز و فناوری‌هایی مانند لوراون و 5G اشاره کرد و تأکید کرد: تمرکز بر پایداری و کاهش مصرف انرژی در دستگاه‌های اینترنت اشیا یکی از چالش‌های مهم در آینده خواهد بود.
او به حسگرهای جدیدی که قابلیت بازیافت دارند و در حوزه‌های مختلفی مانند کشاورزی و حتی در بدن انسان به کار می‌روند، اشاره کرد و آن‌ها را نمادی از تلاش برای همسویی با محیط زیست و منابع طبیعی دانست.
بازار هوش مصنوعی در حوزه سلامت به حدود ۱۰۰ میلیارد دلار می رسد
زاهدی همچنین به بازار هوش مصنوعی و رشد آن در حوزه سلامت اشاره کرد و گفت: پیش‌بینی می‌شود که بازار هوش مصنوعی در حوزه سلامت به حدود ۱۰۰ میلیارد دلار برسد و تلفیق اینترنت اشیا و هوش مصنوعی در سال ۲۰۲۵ به اوج خود خواهد رسید.
تعداد اشیا متصل به یکدیگر تا ۲۰۳۲ به ۴۰ میلیارد شی می رسد
زاهدی به بررسی پیش‌بینی‌های سال ۲۰۳۲ و تعداد اشیاء متصل به هم اشاره کرد و گفت: تا ۲۰۳۲ حدود ۴۰ میلیارد شیء متصل به یکدیگر پیش‌بینی می‌شود.
وی با مقایسه این عدد با جمعیت جهانی که حدود ۱۰ میلیارد تخمین زده می‌شود، گفت که به ازای هر فرد چهار دستگاه متصل وجود خواهد داشت.
این آمار تأکید بر اهمیت و فراوانی ابزارهای متصل در زندگی روزمره ما دارد.
زاهدی به مفاهیم جدیدی که در حوزه فناوری اطلاعات شکل گرفته‌ نیز اشاره کرد و توضیح داد: مفاهیم گذشته مانند "اینترنت رفتارها" و "اینترنت ابزارهای پزشکی" جای خود را به مفهوم جدید "اینترنت اشیاء رفتاری" داده‌اند.
این مفهوم جدید به این معناست که ابزارها و دستگاه‌ها می‌توانند یکدیگر را شناسایی کنند و با توجه به تحلیل رفتار کاربران، خدمات و پیشنهادهای جدیدی را ارائه دهند.
بازار اینترنت اشیا تا سال ۲۰۳۰ به حدود ۱.۲ تریلیون دلار خواهد رسید
وی همچنین به روندهای جهانی و تحلیل آینده‌های تکنولوژی دیجیتال اشاره کرد و گفت: گزارش‌های معتبر جهانی در مورد تلفیق هوش مصنوعی و اینترنت اشیا نشان می‌دهد که بازار اینترنت اشیا تا سال ۲۰۳۰ به حدود ۱.۲ تریلیون دلار خواهد رسید.
رییس انجمن ملی هوش مصنوعی ایران تأکید کرد: نسل بعدی اینترنت اشیا شامل ابزارهای یادگیرنده است که بدون نیاز به ارسال داده‌ها به یک سرور مرکزی، می‌توانند خود به تحلیل بلادرنگ و بهینه‌سازی موقعیت‌های عملیاتی خود بپردازند.
زاهدی به کاربردهای چنین سیستمی در حوزه‌های حساس مانند امنیت سایبری اشاره کرد و گفت: این تکنولوژی قادر است حملات سایبری را شناسایی کند و سریعاً واکنش نشان دهد.
وی همچنین به استانداردسازی 5G و 6G و ترکیب آن‌ها با هوش مصنوعی اشاره کرد و گفت: این ترکیب به کاهش مصرف انرژی منجر خواهد شد.
تحلیل‌های موسسه جهانی IDC (یکی از پیشگامان صنعت اطلاع‌رسانی و آمارگیری و تحلیل در زمینه رویدادهای جهان و بازار فناوری اطلاعات و ارتباطات سیار) نشان می‌دهد که سرویس‌های ابری ممکن است محدودتر شوند و نظارت بر آن‌ها افزایش یابد.
رئیس انجمن ملی هوش مصنوعی ایران در ادامه سخنرانی‌اش به بررسی چالش‌های پردازش داده‌ها و اهمیت امنیت داده‌ها در عصر دیجیتال پرداخت و توضیح داد: بسترهای پردازش ابری به دلیل نیاز به پهنای باند بیشتر و خطرات امنیتی نمی‌توانند به‌راحتی برای همه انواع داده‌ها استفاده شوند.
به‌خصوص، برای داده‌های حساس و حیاتی که نیاز به پردازش سریع دارند، فناوری‌های پردازش در سطح لبه (Edge Computing) اهمیت بیشتری پیدا می‌کند.
وی همچنین به موضوع یادگیری فدرال یا یادگیری مشارکتی یا هوش مصنوعی توزیع‌شده اشاره کرد و گفت: این سیستم‌ها خودمختار هستند و می‌توانند تصمیمات پیشگیرانه و قابل پیش‌بینی بگیرند.
زاهدی مثالی از ربات‌های صنعتی خودمختار آورده که قادرند به محیط اطراف خود واکنش نشان دهند و بر اساس یادگیری فدرال، اطلاعات به‌دست‌آمده را تجزیه و تحلیل کنند.
در ۲-۳ سال آینده شاهد انقلاب بزرگی در حوزه حسگرهای کوانتومی خواهیم بود
رئیس انجمن ملی هوش مصنوعی ایران به آینده حسگرهای کوانتومی پرداخت و اظهار داشت: در ۲-۳ سال آینده شاهد انقلاب بزرگی در این حوزه خواهیم بود.
حسگرهای کوانتومی به‌ویژه در حوزه‌های امنیت و رمزنگاری تأثیر شگرفی دارند و می‌توانند با سرعتی بسیار بالا اطلاعات را رمزگشایی کنند.
زاهدی به تأثیرات استفاده از بلاک‌چین در ادغام با هوش مصنوعی و اینترنت اشیا پرداخت و گفت: این ترکیب می‌تواند منجر به ایجاد سامانه‌های خودمختار و غیرمتمرکز شود.‌ با ورود به این فضا، قراردادهای هوشمند از حالت انسانی به حالت ماشین به ماشین تغییر می یابند و تعاملات به صورت خودکار و هوشمند انجام خواهند شد.
رئیس انجمن ملی هوش مصنوعی ایران با بیان این مطلب که در عصر حاضر، همگرایی هوش مصنوعی و اینترنت اشیا (IoT) به عنوان یکی از مهم‌ترین تحولات فناوری شناخته می‌شود، گفت: موفقیت در این همگرایی نیازمند همکاری بین رشته‌ای و تعهد به اصول اخلاقی به ویژه در زمینه امنیت سیستم‌های تشخیص و پاسخ به تهدیدات مبتنی بر هوش مصنوعی است.
شرکت‌هایی چون هواوی، اپل و گوگل به عنوان رهبران فناوری در حوزه هوش مصنوعی و اینترنت اشیا شناخته می‌شوند.
وی با اشاره به اینکه انجمن ملی هوش مصنوعی ایران نیز با ایجاد ۱۱ کمیته تخصصی و ۲۰ کاربرد تخصصی، تلاش دارد تا در این زمینه پیشرفت کند، تصریح کرد: با راه‌اندازی یک مجله علمی پژوهشی، هدف این انجمن دستیابی به سطح علمی بالاتر و قبولی در نمایه‌سازی اسکوپوس است.