وحدت مسلمین، زمینهساز سعادت امت اسلامی است
سرپرست حجاج ایرانی پرداختن به محورهای شعار حج پیش رو را وظیفه ای دینی والهی عنوان و تصریح کرد: وحدت مسلمین، زمینهساز سعادت امت اسلامی است .

به گزارش خبرگزاری مهر، حجتالاسلام والمسلمین سید عبدالفتاح نواب نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت امروز سه شنبه (۹ اردیبهشت) در جمع دستاندرکاران و فعالان فرهنگی اعزامی به حج ۱۴۰۴ با تبریک ولادت حضرت معصومه (س) و آغاز دهه کرامت و هفته حج به محورهای شعار حج امسال «حج؛ سلوک قرآنی، همگرایی اسلامی و حمایت از فلسطین مظلوم» اشاره کرد و اظهار داشت: پرداختن به این محورها وظیفه دینی و الهی است و باید پیگیری و انجام شود.
نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت با اشاره به اینکه همه آیات قرآن در زندگی پیامبر متجلی است، تصریح کرد: همگرایی اسلامی، همان شعار همیشگی نظام است که با تعابیر مختلفی مانند وحدت و همبستگی در سالهای گوناگون بیان شده است.
حمایت از فلسطین نیز به صورت مشخص در این همگرایی جای دارد.
حجتالاسلام والمسلمین نواب خاطرنشان کرد: در این زمینه، روایات فراوانی از قرآن و سنت پیامبر (ص) در صحیح بخاری، صحیح مسلم و همچنین از اهل بیت (ع) نقل شده است.
در شعر برخی شعرا نیز آمده است: همه مسلمانان باید همانند پیکری واحد باشند این وحدت باید چنان باشد که اگر عضوی از پیکر جهان اسلام دچار درد شود، دیگر اعضا آرام نگیرند.
وی با تاکید بر اینکه امروز جهان اسلام نباید در برابر ستم صهیونیستها سکوت کند، افزود: در مالزی و اندونزی و حتی در برخی از کشورها، بوداییها و هندوها و یا در کشورهای اروپایی مردم در دفاع از غزه پای کار آمدند اما در برخی از کشورهای اسلامی اجازه برافراشتن پرچم فلسطین را ندادند.
وی با بیان اینکه مقام معظم رهبری فرمودند سیاستی که در دفاع از فلسطین داریم سیاست مثبت است اما سیاست برخی کشورها سیاست غیر مثبت و غیرسازنده است، اضافه کرد: برابر برخی از روایات کسانی که در دورترین کشورها از فلسطین مظلوم دفاع میکنند و مورد اذیت قرار میگیرند از بهترین انسانها هستند.
حجتالاسلام والمسلمین نواب با بیان اینکه امام صادق (ع) میفرمایند: ارتباط مؤمنان با خداوند، مانند پیوند شعاعهای خورشید با خورشید است و این شعاعها هرگز از خورشید جدا نمیشوند گفت: در روایتی نقل شده است که حضرت موسی (ع) از خداوند پرسید: چرا بندگانت را با سختیها میآزمایی؟» پاسخ آمد: این آزمایش، محجوبترین بندگانم را آشکار میکند.
نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت با بیان اینکه از ابتدای انقلاب به همگرایی اسلامی، در سخنان امام خمینی (ره) و مقام معظم رهبری اشاره شده و دستور دین نیز بوده است، اظهار داشت: امام امت (ره) معتقد بودند: عامل تفرقه در جهان اسلام، بیرونی است.
اگر کشورها مستقل بودند، فطرتشان حکم میکرد از مظلوم دفاع کنند.
حجتالاسلام والمسلمین نواب گفت: امام (ره) مبانی نظری وحدت مسلمین را تبیین کردند؛ این مبانی بر این اصل استوار است که مسلمانان باید به خودآیند تا بتوانند در مسیر وحدت گام بردارند.
وی با بیان اینکه امام راحل وحدت را از مصادیق رحمت الهی میدانستند، تصریح کرد: بدیهی است انسان باید خود را فراموش کند تا به وحدت برسد، هرکس که بخواهد تنها منافع خود را دنبال کند، در حقیقت دین را فدای خواستههای خود کرده است.
نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت با اشاره به آیهٔ ۴۶ سوره سبا «قُلْ إِنَّمَا أَعِظُکُمْ بِوَاحِدَةٍ أَن تَقُومُوا لِلَّهِ» که میگوید من شما را به یک چیز موعظه میکنم و آن اینکه برای خدا قیام کنید، ادامه داد: بسیاری از مشکلات امروزِ جهان اسلام، ریشه در خودمحوری دارد در حالی که همه چیز باید برای خدا باشد، نه برای خواستههای شخصی.
وقتی نامی از «وحدت» نیست، چگونه میتوان به صلح و همدلی رسید؟
وی افزود: متأسفانه استعمارگران با نیرنگ، ذخایر مسلمین را غارت میکنند و با ایجاد تفرقه در بین امت اسلامی، مانع اتحاد میشوند و امروز این نقشه در جریان است.
حجتالاسلام والمسلمین نواب با اشاره به اینکه مقام معظم رهبری بارها در بیانات شأن درباره حج، ضرورت هوشیاری در برابر توطئههای استکبار را یادآور شدند، تصریح کرد: نگرانی نظام سلطه از بیداری اسلامی کاملاً مشهود است، چراکه وحدت مسلمین، زمینهساز سعادت امت اسلامی و محور اصلی هویت سیاسی آنان است ولی متأسفانه امروز برخی جریانها، به جای تکیه بر محوریت اساس اسلام، به اختلافات مذهبی دامن میزنند.