3 فیلم پرطرفدار جشنواره فجر در جشنواره 100 اکران میشوند - تسنیم
دبیر چهاردهمین جشنواره بین المللی فیلم 100 از اکران 3 فیلم جشنواره فجر خبر داد و گفت: کارگاه های آموزشی با حضور کارگردانان برجسته کشور برای فیلمسازان جوان برگزار می شود.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، نشست خبری چهاردهمین جشنواره بینالمللی فیلم 100 صبح امروز در سازمان سینمایی سوره برگزار شد.
در این نشست خبری، یوسف منصوری دبیر جشنواره و مدیران بخشهای مختلف آن درباره جزییات برگزاری این رویداد صحبت کردند.
در ابتدای نشست، علی مرادخانی گفت: 5 ماه است که از آغاز فرایند جشنواره فیلم 100 میگذرد و امسال در 3 بخش میزبان آثار خواهیم بود.
وی ادامه داد: اتفاق خاص جشنواره امسال، بخش «فراصد» هست که به فلسطین آزاد اختصاص دارد و از آثاری که با این مضمون به دبیرخانه جشنواره رسید، میزبانی میکند.
برخلاف بقیه بخشها که آثار تا 100 ثانیه پذیرش میشد، اما در این بخش آثار میتوانست تا 300 ثانیه هم باشد.
او درباره زمان و مکان برگزاری جشنواره گفت: جشنواره از 16 تا 18 اردیبهشت به مدت 3 روز در پردیس سینمایی ملت برگزار میشود و اختتامیه آن نیز جمعه 19 اردیبهشت در سالن اندیشه حوزه هنری خواهد بود.
مرادخانی در پایان گفت: یکی دیگر از اتفاقات مهم جشنواره امسال، تغییر هویت بصری جشنواره است که به همت آقای دانیال فرخ انجام شده است.
فرخ درباره تغییر هویت بصری جشنواره گفت: برای انتخاب هویت بصری جشنواره تلاش کردیم تا فرم و محتوا منطق بر موضوع خود جشنواره انتخاب شود.
بر همین اساس، از پرگویی پرهیز کردیم و تلاش کردیم تا همه چیز در خلاصهترین حالت ممکن رخ بدهد.
علاوه براین، زواید را حذف کردیم و تلاش کردیم عناصر اصلی انتخاب شوند.
وی ادامه داد: در مورد انتخاب نماد اصلی هم از یک نگاتیو کوتاه استفاده شد و رنگهای زیادی در پوستر اصلی جشنواره نداریم.
با توجه به اینکه جشنواره بینالمللی است، سعی کردیم از پرچم تمام کشورها روی نماد اصلی پوستر استفاده کنیم.
الهه طاهایی مدیر بخش بینالملل جشنواره فیلم 100 دیگر سخنران این نشست بود.
او گفت: ما اوایل دی ماه کارمان را آغاز و فراخوان را در چند سایت معتبر بینالمللی درج کردیم.
باید بگویم که امسال نسبت به سال گذشته فیلمهای بیشتری به دبیرخانه جشنواره رسید و در بخش بینالملل 3018 فیلم ثبت نام کردند که طی 4-5 هفته همه را دیدیم و پس از 2 مرحله داوری به 192 فیلم از 137 کشور رسیدیم.
کشورهایی که بیشترین تعداد فیلم را در بخش بینالملل دارند عبارتند از: هند، برزیل، چین و ایران.
او درباره بخشهای اصلی جشنواره امسال گفت: کرامت انسانی و فلسطین آزاد بخشهای اصلی جشنواره امسال هستند و آثار منتخب در سه قالب پویانمایی، مستند و داستانی داوری و معرفی خواهند شد.
در بخش کرامت انسانی، 3 جایزه 5 هزار یورویی داریم و در بخش فلسطین آزاد هم 3 جایزه 2 هزار یورویی داریم.
طاهایی ضمن اشاره به پخش بینالمللی فیلمهای جشنواره گفت: در دوره قبل، پخش بینالمللی فیلمها توسط سازمان سینمایی سوره بسیار جدی گرفته شد و شاهد موفقیت بسیار خوب آثار در جشنوارههای خارجی بودیم.
نبوی مدیر بخش اجرایی جشنواره نیز گفت: مهلت ارسال آثار در فراخوان اولیه تا 20 فروردین ماه بود که به درخواست فیلمسازان تا 31 فروردین ماه تمدید شد.
باید اشاره کنم که در بخش بینالملل مجموعا 5143 اثر رسید که 627 اثر مربوط به بخش فلسطین آزاد است.
یوسف منصوری دبیر جشنواره فیلم 100 در بخش دیگری از این نشست گفت: این سوال همیشه پرسیده میشود که بعد از جشنواره چه اتفاقی برای فیلمها رخ میدهد؟
باید بگویم که در جشنواره فیلم 100 سعی کردیم اتفاقات خوبی را رقم بزنیم؛ در دوره گذشته چند فیلم در بخش بینالملل مورد حمایت قرار گرفت و به جشنوارههای مختلف ارائه شد.
فیلم ردپا که 2 سال گذشته بهترین فیلم جشنواره بود در بین 5 فیلم برتر کوتاه جشنواره فرانسه قرار گرفت و فیلم دامجی نیز اتفاقات بسیار ویژهای را در توکیو رقم زدیم و امسال هم این اقدام را به صورت ویژهتر خواهیم داشت.
وی ادامه داد: قصد داریم شورایی تشکیل بدهیم تا فیلمها را از نظر بازاریابی بینالمللی مورد بررسی قرار بدهند تا در صورت کسب امتیازات ویژه از آنان حمایت کنیم.
منصوری تاکید کرد: برای روزهای اکران جشنواره 100 که در پردیس ملت خواهد بود، تلاش ما این است که فراتر از صرف پخش فیلم اقدام بکنیم.
برای حاضران مجموعهای را طراحی کردیم که علاوه بر پخش فیلمها است.
بر همین اساس قصد داریم در طول 3 روز برگزاری جشنواره فیلمهای کوتاهی را به نمایش بگذاریم.
همچنین مجموعهای از مستندهای برتر سال گذشته را با حضور خود صاحبان اثر پخش خواهیم کرد.
وی خاطرنشان کرد: 3 فیلم داستانی بلند که در جشنواره فیلم فجر سال گذشته بیشتر مورد استقبال قرار گرفتند نیز با حضور کارگردان اثر به جشنواره 100 میآیند؛ برنامه ما اکران این فیلمها و برگزاری جلسه پرسش و پاسخ است.
با این اقدامات هر روز کارگاههای آموزشی فیلمسازی برای شرکتکنندگان خواهیم داشت و علاوه بر تماشای آثار میتوانند از کارگاه های آموزش فیلمسازی هم استفاده کنند.
بر این اساس فیلمهای زیبا صدایم کن، ناتور دشت و بچه مردم به ترتیب با حضور آقایان صدرعاملی، خردمندان و محمود کریمی به نمایش درخواهند آمد.
منصوری در پاسخ به سوالی درباره شیوه حمایتی جشنواره از آثار برتر گفت: تمرکز ما حمایت از فیلمسازان ایرانی و پرورش استعداد جوانان ایرانی است.
فیلمسازان ایرانی که در بخش ملی و بینالمللی شرکت کرده باشند، میتوانند از حمایتهای این بخش استفاده کنند.
او همچنین در پاسخ به سوال دیگری درباره اینکه آیا قرار دادن بخش فلسطین در جشنواره یک اقدام نمایشی است یا خیر گفت: روزی که تصمیم گرفته شد بخش فلسطین را داشته باشیم.
همه دغدغه ما این بود که به صورت نمایشی و بازی شکلی با یک عنوان نباشد.
ما برای ترغیب ساخت اثر در این حوزه مهم است و به همین دلیل اقداماتی را انجام دادیم.
مثلا فیلمهای همه بخشهای دیگر نباید بیشتر از 100 ثانیه باشند اما فیلمهای این بخش میتوانست تا 300 ثانیه باشد.
همچنین جایزه بخش ویژه فلسطین جایزه جدیتری نسبت به دیگر بخشها از نظر مالی است و 3 جایزه 2 هزار یورویی داریم.
جالب است بدانید که 22 یا 25 اثر از داخل خود غزه داریم که ساخته و ارسال شده است.
وی از نمایش تلویزیونی آثار جشنواره خبر داد و گفت: آثار منتخب جشنواره 100 بعد از اکران در جشنواره در صورتی که صاحبان اثر رضایت داشته باشند، پخش خوبی از تلویزیون میگیرند.
منصوری در مورد دلیل انتخاب نکردن پردیس چهارسو برای برپایی جشنواره گفت: ما برای برگزاری جشنواره پردیس چهارسو را انتخاب کردیم اما در چند هفته گذشته این مکان بخش پردیس سینمایی خود را تجاری کرده و به موبایلفروشیها اختصاص داده است و واقعا در شان مخاطب سینما نیست که پس از پایان یک فیلم جایی برای اسکان نداشته باشد.
به همین دلیل مجبور شدیم به پردیس ملت برویم.
انتهای پیام/