خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

سه شنبه، 09 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

بازتعریف الگوی معلم انقلابی با نگاه به ویژگی‌های شهید مطهری - تسنیم

تسنیم | استان‌ها | سه شنبه، 09 اردیبهشت 1404 - 19:13
مدیر جامعه الزهرا(س) با بیان اینکه ویژگی های معلمی شهید مطهری باید متناسب با نیازهای امروز بازتعریف شود، گفت: اساتید باید ویژگی های معلمی شهید مطهری را با شرایط امروز تطبیق دهند و به بازتعریفی از الگوی معلم در تراز انقلاب اسلامی برسند
ذكر،اساتيد،حضرت،ياد،برقعي،مدير،خدا،شهيد،نمونه،كثير،مطهري،زهر ...

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قم، سیده زهره برقعی در همایش گرامیداشت مقام معلم هم‌زمان با دهه کرامت و میلاد حضرت معصومه سلام‌الله‌علیها و امام رضا علیه‌السلام که در تالار بیداری اسلامی برگزار شد، با تبریک مناسبت‌های فرخنده این ایام، از استاد شهید مرتضی مطهری به عنوان الگوی کامل معلمی یاد کرد و گفت: گرامیداشت مقام معلم فرصتی برای بازخوانی ویژگی‌های تربیتی و علمی شهید مطهری و ترویج آن در فضای امروز آموزش است.
وی همچنین ضمن ابراز تأسف از حادثه دلخراش بندر شهید رجایی، برای جان‌باختگان طلب مغفرت و برای مصدومان آرزوی شفای عاجل نمود.
مدیر جامعه‌الزهرا سلام‌الله‌علیها با اشاره به حضور آیت‌الله کریمی جهرمی در این مراسم، گفت: خوشبختانه فرصت مغتنمی فراهم شد تا از حضور و دیدگاه‌های آیت الله کریمی جهرمی در خصوص اجتهاد و مجتهدپروری بانوان بهره‌مند شویم.
برقعی با بیان خاطره‌ای از آیت‌الله العظمی مرعشی نجفی درباره محل قبر شریف حضرت زهرا سلام‌الله‌علیها، جایگاه معنوی حضرت معصومه سلام‌الله‌علیها را برجسته دانست و گفت: در این خاطره، امام معصوم با عبارت 'علیک بِکَریمه اهل البیت'، قم و مرقد حضرت معصومه را تجلی‌گاه نور حضرت زهرا سلام‌الله‌علیها دانستند.
این پیوند باید ما را به یاد جایگاه شهر قم و مسئولیت خطیر ما در قبال آن بیندازد.
وی افزود: سؤال این است که ما که در جوار این بانوی کرامت هستیم، چندوقت یک بار به زیارت این بانوی کرامت می رویم؟
چند بار در روز از محضر ایشان و امام زمان علیه السلام اذن می گیریم تا امور تدریس، پژوهش، مشاوره، جلسه، برنامه ریزی، مدیریت و غیره را پیش بریم؟
چند بار قبل از کلاس هایمان ولو چند ثانیه توسل می کنیم تا حق سربازی را برای سربازان امام زمان، درست به جا آوریم؟
خانم برقعی با اشاره به روایت نبوی ««نِعْمَ الْوَلَدُ الْبَنَاتُ مُلْطِفَاتٌ مُجَهِّزَاتٌ مُونِسَاتٌ مُبَارَکَاتٌ مُفَلِّیَات ‏(الکافی،ج‏6، ص 5)؛ دختران چه فرزندان خوبى هستند؛ با لطافت و مهربان، آماده به خدمت‏رسانى، یار و غمخوار اعضاى خانواده، با برکت و علاقه‌مند به پاکیزگی»، دختران را فرزندان بابرکت، مهربان و همیار معرفی کرد و گفت: مربی‌گری برای این نسل از دختران یک نعمت بزرگ و فرصت تاریخی است که باید با شکرگزاری و دقت در مسیر آن گام برداریم.
وی با اشاره به دخترانی که مهمان ما در خانه حضرت زهرا سلام‌الله‌علیها هستند، خاطرنشان کرد: ما باید قدردان باشیم که خدای مهربان این نعمت را برایمان مقدر کرد که مادر، خواهر، دوست و معلم این تعداد دختر عزیز باشیم و آنها را برای اهداف دینی تربیت کنیم.
مدیر جامعه‌الزهرا سلام‌الله‌علیها در ادامه، بیان داشت: یک ویژگی مهم دختر نمونه که بایستی ابتدا خودمان ملتزم به آن باشیم، اولین ملاک دختر نمونه، همواره و پیوسته به یاد خدا بودن است.
وی افزود: خداوند متعال این صفت را از نشانه‌های مؤمنان راستین برشمرده و از آنان چنین تمجید می‌فرماید: «إِنَّ الْمُسْلِمینَ وَ الْمُسْلِماتِ وَ الْمُؤْمِنینَ وَ الْمُؤْمِناتِ ‏...
و الذّاکرِینَ اللّه کَثیرا و الذّاکِرتِ اَعَد اللّه لَهُمَ مَغِفرهً و اَجرا عظیما[احزاب/35]؛ مردان و زنان مسلمان و مردان و زنان باایمان ...
و مردان و زنانی که خدا را فراوان یاد می‌کنند، خدا برای همه آنان آمرزش و پاداشی بزرگ فراهم ساخته است.»
برقعی، یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های دختر نمونه را «ذکر کثیر» برشمرد و اضافه کرد: در این آیه که 10 ویژگی زنان و دختران نمونه را بیان می‌فرماید، یکی از مهم‌ترین آن ملاک‌ها «ذکر کثیر» است.
یعنی مؤمنان با یاد خدا در هر حال و در هر شرایط، پرده‏هاى غفلت و بی‌خبری را از قلب خود کنار مى‏زنند، وسوسه‏ها و همزات شیاطین را دور مى‏سازند و اگر لغزشى از آنان سر زده، فوراً در مقام جبران بر مى‏آیند تا از صراط مستقیم الهى فاصله نگیرند.
وی افزود: در آیه 35 سوره احزاب، خداوند ذکر فراوان را از ویژگی‌های مؤمنان واقعی معرفی می‌کند.
ما نیز باید این ویژگی را در خود تقویت کنیم تا بتوانیم تأثیرگذارتر با نسل جوان ارتباط بگیریم.
مدیر جامعه‌الزهرا سلام‌الله‌علیها ادامه داد: ذکر خالی از فکر و عمل کافی نیست؛ بلکه باید ذکر، مقدمه‌ای برای اندیشه و اندیشه، پایه‌ای برای عمل باشد.
تسبیح حضرت زهرا سلام‌الله‌علیها یکی از مصادیق این ذکر کثیر است.
وی خاطرنشان کرد: بعضى از مفسران گفته‏اند: «ذکر کثیر» آن است که در حال قیام و قعود به هنگامى که به بستر مى‏رود یاد خدا کند؛ اما به هر حال ذکر نشانه فکر است و فکر مقدمه عمل، هدف هرگز ذکر خالى از فکر و عمل نیست (مجمع البیان ذیل آیه مورد بحث وتفسیر نمونه، ج‏17، ص 311).
برقعی در ادامه و در بخش پایانی سخنان خود، بار دیگر پیشنهاد پژوهشی سال‌های گذشته خود را مطرح کرد و گفت: 10 عنوان در سال گذشته، مورد پیشنهاد و خواهش بنده برای پیگیری جدی تر از طرف معاونت آموزش و تربیت و اساتید بود که امیدوارم به خاطر داشته باشند.
وی بیان داشت: اگر اساتید یا مسئولان متولی پیگیری این امر، 10 مورد را به یاد دارند به آیدی سلام مدیر ارسال فرمایند؛ سلام مدیر به نشانی @salammodier به صورت دائمی، پذیرای نظرات و پیشنهاد و انتقادها است.
مدیر جامعه‌الزهرا سلام‌الله‌علیها تصریح کرد: «ویژگی‌های معلمی شهید مطهری» و «تطبیق آن را با شرایط امروز» و «دستیابی به صورت‌بندی جدیدی متناسب با دوره معاصر»، دغدغه علمی و پژوهشی دوسال گذشته بنده بود.
اما بهتر دیدم با همکاری طلاب و اساتید، این مبحث انجام شود.
برقعی عنوان کرد: از اساتید محترم تقاضا دارم ویژگی‌های معلمی شهید مطهری را با شرایط امروز تطبیق دهند و به بازتعریفی از الگوی معلم در تراز انقلاب اسلامی برسند.
وی افزود: این طرح باید با مشارکت طلاب و اساتید انجام شود تا نسل جدید بتواند با زبان امروز و در قالب نمایشگاه‌ها، میزگردها و برنامه‌های علمی، این مفاهیم را بازنشر دهد.
در این آیین اساتید جامعه‌الزهرا و جمعی از اساتید و معلمان از نهادهای علمی و آموزشی مرتبط از جمله دانشکده هدی، مجتمع آموزشی هدی و اساتید جامعه‌الزهرا حضور داشتند.
انتهای پیام/